woensdag 24 februari 2016

Brasil af en AAHRH bijna af

O wat ben ik blij.
De quilt voor mijn schoonzus is klaar hij moet alleen nog even rondjes draaien in het machientje en dan kan hij naar zijn nieuwe plekje. Dat vind ik wel een beetje eng want ik ben helemaal vergeten de stoffen voor te wassen en er zit nogal wat rood in.
Ik heb hem ook met de machine gequilt omdat ik er heel erg tegenop zag hem met de hand te quilten, En ik moet zeggen ik vind hem mooi geworden ondanks dat ik niet erg gek ben op felle kleuren.

Een foto maken is ook erg moeilijk want hij is megagroot. Maar het is me toch gelukt.
Hier is ie dan Brasil. Een quilt met een naam met een hele speciale betekenis voor haar.
Ik ben ook erg blij dat mijn overleden broertje hem ook nog heeft gezien en hem ook prachtig vond.


En ook ben ik bijna klaar met Autumn at Hawk Run Hallow. Nog een blok een kopstuk en wat kraaien op het rechterblok boven dan is hij klaar om ingelijst te worden,

Ik  vind hem nog steeds prachtig.


Zo en nu snel verder kruisjes maken des te eerder is hij af en kan ik weer verder met het afmaken van de vele andere beauties die hier liggen te wachten,


zondag 7 februari 2016

Huisjes en nog meer

Vorige week heb ik geen quilterige dingen kunnen doen omdat ik de gaatjes in mijn vingers moest laten genezen. Ik had denk ik teveel huisjes achter elkaar gemaakt.
Maar ach dat geeft niets een weekje lummelen is ook wel een lekker.

Deze week heb ik de naald weer opgepakt.
Ik heb de afgelopen weken 17 huisjes gemaakt.
Ik moet er nu nog 24 en dan zijn ze klaar. Ik hoop dus dat ik deze top eind februari afheb.


Ook heb ik de letterbakborduurtjes opgezocht en weer een poging gewaagd om ze netjes op een rij in de letterbak te krijgen. Ik had daar wat moeite mee ondanks het keurig passen en meten.
Maar nu ben ik tevreden.
De 3 is gesneuveld in het pas en meet gebeuren.
Deze moet ik dus overmaken. Ik ga me nu weer buigen over nieuwe borduurtjes en proberen elke maand er een paar te maken.



En ik heb de quilt voor mijn schoonzusje op de ring gezet en probeer ook daar elke dag wat aan te quilten. Deze wil ik graag midden april afhebben.
Eens kijken of me dat lukt. Met elke dag een paar draadjes moet ik een eind komen.

En nu snel weer verder met quilten.

Fijne zondag.